SIBHIL·LA: 25 anys

SIBHIL·LA: 25 anys

CLIENT
SIBHIL·LA. Servei d’Informació Bibliogràfica i de Documentació d’Història, Llengua, Literatura i Art de Catalunya

TASCA
Disseny d’un punt de llibre per a la celebració dels 25 anys de TRACES i del Fons d’Història Local de Catalunya, integrats en el nou Servei Sibhilla de la UAB

DATA DE PUBLICACIÓ
Novembre 2012

CATEGORIA
Punts de llibre

Pàgina web del projecte

25 anys

L’any 1987, en el marc de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, naixien dos projectes amb objectius i característiques molt similars: el Fons d’Història Local, una base de dades que recull la bibliografia existent sobre història local de Catalunya, i TRACES, una base de dades que recull la informació relacionada amb la llengua i la literatura catalanes.
L’any 2012 es van celebrar els 25 anys amb la integració dels dos projectes en un nou servei cientificotècnic de l’àmbit de les humanitats.

La celebració

La creació de SIBHIL·LA respon a l’objectiu de consolidar-se com una eina clau de transferència del coneixement en l’àmbit de les disciplines humanístiques, amb la voluntat de donar visibilitat al fons bibliogràfic documental més complet sobre la història i l’art de Catalunya i sobre la llengua i la literatura catalanes. Com a servei, SIBHIL·LA ofereix l’elaboració de productes culturals digitals (bases de dades, bibliografies especialitzades, pàgines web, exposicions virtuals…) i assessorament tècnic en la consulta i difusió de dades bibliogràfiques i documentals de les diferents disciplines humanístiques.

El punt de partida

El punt de partida va ser una fotografia de Marta Gil, que ens va cedir una obra seva per poder crear la imatge visual del punt de llibre.
Prescindint del fons de la imatge, i jugant amb el positiu-negatiu del llibre-ratolí, vam crear el punt de llibre jugant també amb el positiu-negatiu amb els colors blau/beig de fons.

La part de text de la descripció dels dos projectes es va condensar a la banda posterior del punt de llibre, sobre el fons beig, deixant que la imatge en negatiu del llibre ocupés el pes visual de la part frontal.